Osztálykirándulás és szállás a Balatonon, Alsóörsön

English   Rólunk   Kapcsolat
Kedvenceim közé teszem
 • Hotel Aranysas.

  Hotel Aranysas

  Hotel Aranysas

 • .

 • .

 • .

 • Hotel Aranysas.

  Hotel Aranysas

  Hotel Aranysas Bemutatkozás

 • .

 • .

 • Rendezvények és Programok.

  Rendezvények és Programok

  Alsőörs és Hotel Aranysas

 • .

 • .

 • .


Alsóörs - tökéletes osztálykirándulás helyszín

A Balatont minden fiatal szereti, a nyár közeledtével, örömmel érkeznek a tóhoz, ahol lehetőségük van arra is, hogy igazán érdekes történelmi helyszíneket látogassanak meg. A lehetőségek a kultúra, a szórakozás, vagy az aktív mozgás, kirándulás iránti igények tekintetében egyaránt széleskörűek. A Balaton egy osztálykirándulás helyszínének is tökéletes lehet!

Alsóörs - tökéletes osztálykirándulás helyszín

 

Alsóörs – tökéletes osztálykirándulás helyszín a Balatonon

 

Tapasztalataim szerint Alsóörs kiváló osztálykirándulás helyszín a Balaton mellett, hiszen egy békés kisváros, mely sok felfedeznivalót rejt, illetve remek kiindulópontj nagyobb kirándulásoknak, hisz az északi part legnagyobb nevezetességei mind a közelben találhatóak. A Balaton pedig már önmagában is remek osztálykirándulás helyszín, hiszen én még nem találkoztam olyan gyerekkel, aki ne szeretné ezt a csodás tavat! A gyerekek imádják a táborokat és az osztálykirándulásokat, hiszen ilyenkor napokat tölthetnek együtt anélkül, hogy tanulni kellene - vagy legalábbis ők észre sem veszik, mennyi mindent megtanulnak az osztálykirándulás alkalmával! Fontos, hogy megtanulnak alkalmazkodni egy idegen környezethez, illetve egymáshoz.

 

A legjobb, ha olyan helyet választunk az osztálykirándulás helyszínének, ahol nagyobb csoportokban szállásolhatjuk el őket. Alsóörsön a Hotel Aranysas bungalói tökéletes szállást nyújtanak osztálykirándulások alkalmáal. A 4-5 fős bungalók hatalmas zöldterületen találhatóak, ahol a gyerekek kedvükre játszhatnak a programokkal teli nap után is.

 

A bungalókat körülvevő nagy terület lehetővé teszi a közösségépítő programokat, megfelelő helyszíne lehet általános csapatépítő gyakorlatoknak, kommunikációt, csoportos probléma- és feladatmegoldást segítő gyakorlatoknak, mint a kincskeresés, az aknamező, de a csoportok a parkban rendezhetnek élő-csocsó bajnokságot és főző versenyt is.

 

 

Programok osztálykirándulás alkalmára Alsóörs környékén

 

Veszprém a királynék városa – Veszprémi vár, Érseki Palota, Tűztorony

 

A Veszprém óvárosában található vár épületein is látszik  Veszprém egyházi jellege, látványában is monumentális  az Érseki Palota épülete, valamint a Szent Mihály Székesegyház. A palota a vár alól is káprázatos látványt nyújt, a várfalakra támaszkodó hatalmas hátsó erkély mintha az egész épületet tartaná.

 

Az Érseki Palota mellett áll a XIII. században épült a Gizella-kápolna. Bár valójában semmi köze az első magyar királynéhoz. Töredékes állapotában is felemelő élményt nyújt középkori falfestménye, keresztboltozatos szentélye és a szép zárókövek.

 

Az István király által 996-ban alapított - az országban első - veszprémi püspökség székesegyháza az okiratok szerint már 1001-ben itt állt, a vár északi részén. A templomot Gizella, első magyar királyné alapította, ez után a magyar királynék koronázási joga a veszprémi püspökre szállt. Ezért is nevezik Veszprémet a királynék városának. Az eredetileg román stílusban épült templom részben leégett. Jelenlegi neoromán stílusát az 1910-es teljes átépítés során nyerte el. A templom középkori maradványai láthatók kibontva a déli és északi hajófalon. Altemploma több veszprémi püspök végső nyughelye, és ide került első királynénk karcsont ereklyéje, amit Passau ajándékozott az érsekségnek. Veszprém szimbóluma a vár kapujában álló Tűztorony. Eredetileg a várkaput védő toronynak épült, de az idők során a vigyázótorony tűztorony lett. Ma a város legszebb kilátóhelye, óratornya óránként Csermák Antal verbunkos zenéjét játssza. 

 

 

Tihany – Bencés Apátság barokk temploma, Kálvária és a Tihanyi visszhang

 

Bencés Apátság

 

A Lécs Ágoston apát irányításával megépített barokk templombelső berendezését Sebastian Stuhlhof faszobrász és műbútorasztalos készítette 1754-1779 között. A berendezések és a fából faragott aranyozott szobrok a közép-európai barokk művészet kiváló alkotásai. Ezeket méltón egészítik ki az 1889-90-ben végzett restaurálás során Lotz Károly, Székely Bertalan, Deák-Ébner Lajos által festett mennyezeti faliképek. A templombelső újbóli felújítása 1996-ban fejeződött be, miután 1994-ben visszakerült a Bencés Apátság tulajdonába.

 

Kálvária

 

1926-tól kezdve néhány év alatt közadakozásból épült meg az ország legszebb XX. századi kálváriája. A Krisztus kínszenvedését és keresztútját jelképező, feliratos és bronz domborműves kőből készült stációit, sztéléit, a történelmi Magyarország vármegyéinek és szabad királyi városainak nevében állították fel. A délre lejtő domboldal tetején épült fel Krisztus kőkeresztje, háttérben pedig gejzirites mészkőtömbökből épített hármas halom és IV. Károly magyar király bronztáblája. A Kálvária építményeit 1960-ban leromboltatták.  

 

Tihanyi visszhang 

 

A Kálvária mellett keletre fekszik. A legrégibb balatoni útikalauzban, 1848-ban azt írják, hogy a füredi vendégek Tihanyba kirándulnak visszhangot hallgatni, mert a templom fala a Visszhangdombon gyorsan elkiáltott 15 tagú mondást is tisztán elismétli.
A jeles költők által is megénekelt tihanyi Echo az 1960-as évektől fokozatosan gyengült, de szélmentes, csendes időben, különösen este ma is hűségesen ismétli szavainkat.

 

Nemesvámos –  Római villagazdaság, régészeti kiállítás

 

A Római villagazdaság Balácapusztán egy római-kori villa és a köré épült gazdaság romjaiból rendezett nagy területen elterülő régészeti kiállítás. A részben rekonstruált villagazdaság épületegyüttese és a romkert a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság kiállítóhelyeként üzemel. 1984. május 18-a óta a múzeumi világnapon, vagy egy ahhoz közeli, május közepére eső szombaton római napot rendeznek. 2012-ben egy átfogó beruházás keretében az egész területet római-kori múzeummá és élményparkká alakították.

 

Túraútvonalak Alsóörs környékén, melyeket nem szabad kihagyni osztálykirándulás alkalmával

 

Balatonfüred – Koloska-völgy és tanösvény

 

Balatonfüred Arács városrészét Észak felé elhagyva találjuk meg a 2004-ben felújított gyönyörű kiránduló és túrázó helyet. A Balatonfüredi Erdő természetvédelmi terület szívében található Koloska - Völgy nagyon sok lehetőséget kínál az idelátogatóknak a szabadidő hasznos eltöltésére. Többek között: erdei környezetben a kiépített tornapályán a praktikusan megtervezett tornaszereken aktív kondíciójavító tornára. A tanösvény bejárásával a környék növény- és állatvilágáról, valamint geológiai sajátosságairól kapunk átfogó képet. Ajánlott iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt.

 

Veszprém – Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark

 

A Fejes-völgyben található az utóbbi időben jelentős felújításokon átesett Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark, ahol a nagy kedvencek mellett különleges állatritkaságok élnek. Az állatkert mellett a Veszprémvölgy felújított rendezvénytere, sétaútjai várják az aktív pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat.

 

Lóczy-tanösvény – Tihany túra

 

Indulópontja a Sajkod melletti Apáti-templomromnál van, innen az Apáti-hegyen, a Nyereg-hegyen és a Csúcs-hegyen keresztül a szarkádi-erdőbe, majd a gejzírmező és az Aranyház érintésével az ősközségbe vezet. Onnan a Kiserdő-tető-Óvár-Barátlakások útvonalon a tihanyi hajóállomásra visz. A tanösvényen 7 megállót alakítottak ki, ezek egy-egy nevezetességhez kötődnek.

 

 

Élmények, tematikus parkok Alsóörs környékén

 

Balatoni Bob és Serpa Kalandpark Balatonfűzfő

 

Az erdei környezetben 800 méter hosszú, 40 méter szintkülönbséggel megépített bob pályán kétszemélyes kocsikban, akár a 40km/h-s maximális sebességgel száguldhatok. A bob pálya szomszédságában található Serpa kaladpark  mászó toronnyal, drótkötél csúszdával, és kalandösvényekkel várja a csúszni, mászni, lőni vágyókat.

 

Vizes szórakozás – Annagora Aquapark Balatonfüred

 

Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország második legnagyobb hullámfürdője a parttól 500 méterre. Fűtött külső és beltéri medencék, hullámmedence, 12 óriás csúszda, lehetőség mellett még esős, szeles időben is látogatható.

 

Úgy gondolom, Alsóörs és környéke tökéletes helyszín, ha osztálykirándulást szervezünk, hiszen rengeteg élményt szerezhetnek a gyerekek néhány nap alatt. Rengeteg látnivaló és kaland várja őket, ha Alsóörsre látogatnak, ráadásul a Hotel Aranysas területén található bungalók remek szállást biztosítanak osztálykirándulások alkalmával. A gyerekek a szállásra visszaérve sem fognak unatkozni, a gyönyörű zárt park ugyanis izgalmas helyszíne lehet az esti játékoknak. Ha felkeltette érdeklődésedet az alsóörsi osztálykirándulás, IDE kattintva kérhetsz ajánlatot!

Pannon Csillagda Bakonybélben

Pannon Csillagda Bakonybél

Különleges látnivaló a Balatonon a Pannon Csillagda Látogatóközpont Bakonybélben. A természet és a csillagászat szerelmesei számára kihagyhatatlan programokat kínálnak éjjel-nappal.

Dínópark Veszprémben!

Életnagyságú dinoszauruszok a Veszpérmi Állatkerben!

A Veszprémi Állatkertben mostantól óriási dinoszauruszokkal találkozhatnak az érdeklődők! Biztos, hogy a gyerekek kedvence lesz, látogassatok el ide Ti is!

Templomok Alsóörsön és a környékén

Templomok Alsóörsön és környékén

Bemutatunk nektek néhány Alsóörsön és környékén található templomot, amiket érdemes meglátogatni, ha nálunk jártok. Most a miserendet is megtudhatjátok, így ehhez is tudtok később igazodni, ha szeretnétek.

Balaton az előszezonban

Az előszezon előnyei a Balatonnál

A legtöbb ember csak a főszezonban látogat el a Balatonra, pedig az előszezonban ugyanolyan élvezetes lehet egy balatoni kirándulás. Az idő kellemes, a Balaton gyönyörű, és sehol nincs tömeg! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Útvonaltervező

Magyarországi és külföldi autós utak tervezése.Eseménynaptár

2020 Február

H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
             
Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

A Herendi Porcelánmanufaktúra

Vannak olyan programok, amelyeket semmiképpen sem szabad kihagyni, ha a Balatonon járunk. Úgy gondolom, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra Látogatóközpontja is ezek közé tartozik! 

Paloznak - ismerd meg ezt a települést Alsóörstől 5 percre!

Ismerd meg Paloznakot!

Irány Paloznak! Hallottál már erről a településről? Sokaknak újdonság lehet, pedig Alsóörs és Balatonfüred között található, így aki erre jár, érdemes tennie egy kis kitérőt egy kellemes kirándulásra Paloznakon!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Útvonaltervező

Magyarországi és külföldi autós utak tervezése.